Stevenaak La Bohème
Anno 1876
Stevenaak
La Bohème
Nederlands Deutsch

Bemanning

De "La Bohème" is een traditioneel zeilschip (een platbodem die met zijzwaarden functioneert) en ze is ook een perfecte zeiler.

Om deze erfenis uit 1876 goed te kunnen behouden is het belangrijk dat er altijd een enthousiaste schipper en maat aan boord aanwezig zijn om het schip op een goede, snelle en veilige manier te laten varen.

Schipper Leon van der Loo is de eigenaar van de "La Bohème". Hij ontvangt de gasten, geeft uitleg over het schip, kiest samen met de mensen aan boord een passende bestemming uit en weet het schip en U als gast, dankzij zijn vele jaren lange zeilervaring, altijd veilig naar de volgende haven te manoeuvreren.

Melanie Paul vaart sinds 2009 samen met Leon op de La Bohème. Altijd vrolijk en met veel geduld legt ze aan de gasten alle kneepjes en reefjes van het zeilen uit, begeleid een ieder bij het hijsen van de zeilen en motiveert tot samenwerking en teamwork. Melanie komt uit Duitsland (Dortmund), en naast haar werk aan boord heeft zij o.a. een opleiding Stuurman Grote Zeilvaart aan de Enkhuizer Zeevaartschool gevolgd.

Voor de verzorgde reizen met catering komt er een ervaren kok aan boord. Zo gaat het koken ook in alle weersomstandigheden gewoon door en het blijft uiteraard altijd lekker smaken!

 

 

Meer informatie

Contactgegevens

Leon van der Loo

Vissersdijk 64 
1601 LR Enkhuizen
Nederland

T. +31 620 48 62 61
E. laboheme1876@gmail.com

Volg ons