Stevenaak La Bohème
Anno 1876
Stevenaak
La Bohème
Nederlands Deutsch

Dagtocht

Een dagje uitwaaien op het water, even lekker weg... Beleef het op de "La Bohème"!

Een dagtocht begint meestal tussen 9.00 en 10.00 en eindigt rond 18.00 uur. Vanaf de eerste stap aan boord ervaart U iets heel bijzonders. De deining geeft een verheugend gevoel... Laat je lekker gaan! Voel, ruik, hoor, kijk en ervaar... de wereld is ineens anders! Op het water borrelt een gevoel van vrijheid naar boven. Als de trossen eenmaal zijn losgegooid, begint een unieke ervaring. De "La Bohème" is een geweldig zeilschip! Het bedieningsgemak maakt dat iedereen aan boord zich kan uitleven. Ervaren zeilers zeilen direct het schip op een scherpe koers, terwijl de minder ervaren zeiler onder de vakkundige begeleiding van de bemanning zich snel zeker voelt aan boord. Lekker uitwaaien, ver van alle rompslomp van het dagelijkse leven. Het is een onvergetelijk belevenis, terug in de vorige eeuw toen de schepen op kracht van de zeilen allerlei goederen moesten vervoeren, alles zonder motor. Alleen al het gevoel van de wind, genieten van de rust en gewoon op weg gaan doen de tijd vergeten. Leon, die inmiddels meer dan 20 jaar ervaring heeft, verstaat niet alleen de kunst van het zeilen, maar is vooral ook gastheer. Met zijn rustige karakter en groot vermogen om te luisteren zult U zich snel aan boord thuis voelen. Er kunnen allerlei soorten uitjes georganiseerd worden: wedstrijdzeilen met meerdere schepen, gewoon een volle dag heerlijk zeilen, richting een andere haven zeilen om even een tussenstop te doen en te lunchen en daarna weer terug naar Enkhuizen, etc. Wij horen graag U wensen!

Weekend

Met Uw bedrijf, familie of vrienden een weekend uitwaaien aan boord van de "La Bohème"? Dat kan!

U komt vrijdagavond aan boord in ons thuishaven Enkhuizen (Gependam). Hier heten wij U van harte welkom en maakt U kennis met het schip en de bemanning. U kunt een gezellige avond (uiteraard ook met een borrel en vers getapt bier) aan boord beleven of eerst een wandeling maken door de prachtige oude havenstad. De volgende ochtend gooien wij de trossen los en genieten volop van een dagje zeilen op het IJsselmeer of Markermeer. Het staat U vrij te kiezen of wij de hele dag gaan zeilen en uitwaaien op het water of al iets vroeger een van de knusse en gezellige VOC-stadjes aanlopen (Hoorn, Edam, Volendam, Medemblik, Workum, Muiden, Monnickendam,...). U kunt rustig de havenplaats verkennnen, een museum bezoeken, shoppen, wandelen, fietsen of gewoon de sfeer van deze oerhollandse of friese stadjes proeven! Op zondag ochtend hijsen wij opnieuw de zeilen en beleven een (ont-)spannende terugtocht naar Enkhuizen. Er bestaat ook de mogelijkheid om tussendoor nog een keer een haven aan te lopen om even rond te kijken. In de middag zijn wij dan terug in onze thuishaven en gaat U tevreden en voldaan van boord!

Midweek/Schoolweek

In vijf dagen proeft U de sfeer van het IJsselmeer en de Waddenzee!

Bij een midweektocht komt U op zondag avond (21.00) of maandag ochtend (10.00) aan boord in Enkhuizen. Na het inschepen en het kennismaken met schip en bemanning gaan we samen de route plannen en de trossen losgooien. Als U ervoor kiest op het IJsselmeer en Markermeer te zeilen zo hebben wij voldoende tijd om de geschiedenis van de oude VOC-stadjes langs de kust te proeven. Zo kunnen wij bijvoorbeeld Hoorn aanlopen, maar ook het toenmalige eiland Marken, de vestingstad Muiden, de Friese Kanalen of het pulserende Amsterdam liggen op ons te wachten! Zelfs een nachtje op een onbewoond eilandje (met kampvuur op het strand) voor de kust van Muiden of een bezoek aan de Bataviawerf in Lelystad zijn mogelijk. Als U liever richting Afsluitdijk gaat zeilen kunnen wij een of twee Waddeneilanden aanlopen. Wandelen op het rustige en idyllische Vlieland, winkelen en stappen op het bruisende Terschelling of een fietstocht over de Texelse weilanden, U kiest het programma! Op vrijdag ochtend (09.00) of vrijdag middag (15.00) stapt U na vijf avontuurlijke dagen weer voldaan van boord in Enkhuizen.

Weektocht

In een week is er voldoende tijd om zowel het IJsselmeer als ook de Waddeneilanden te verkennen!

U stapt zaterdag middag (12.00) aan boord in Enkhuizen. Na het kennismaken en een korte zeilinstructie gaan de zeilen omhoog en koersen wij, als U dat wenst, richting Waddenzee! Zowel de westelijke eilanden zoals Texel, Vlieland en Terschelling als ook de verder in het oosten gelegen Ameland en Schiermonnikoog behoren tot de mogelijkheden! Laat U dragen van het ritme der getijden, geniet  van rust en ruimte, beleef een onvergetelijk avontuur tijdens het droogvallen op het wad! Wij stippelen samen met U de mooiste route uit en kiezen een programma dat bij U past! Een dagje rust op een eiland om te fietsen? Geen probleem! Liever de hele dag zeilen en zoveel mijlen als mogelijk maken? Ook dat kan! Een mix uit zeilen, cultuur en natuur maken van een weektocht een unieke ervaring. Op vrijdag middag (16.00) neemt U afscheid van schip en bemanning en gaat U volledig uitgerust van boord. 

Speciale tochten

Twee weken of langer over de Wadden zwerven? Stap aan boord voor een onvergetelijke reis!

Ook tweeweekse tochten of langer zijn mogelijk! Eerst de oude havensteden langs de IJsselmeerkust verkennen en daarna eilandhoppen op de Wadden? Een of twee dagen vertoeven op Uw favoriete eiland om te fietsen, te wandelen of te ontspannen? Langs de eilanden van west naar oost, bij Delfzijl het binnenland in en door de Friese Kanalen terug naar het IJsselmeer? Alles kan, samen met U kiezen wij een bij U passende route en programma uit! Neemt U gerust contact op met ons, wij horen graag Uw wensen en stellen Uw droomreis samen!

Meer informatie

Contactgegevens

Leon van der Loo

Vissersdijk 64 
1601 LR Enkhuizen
Nederland

T. +31 620 48 62 61
E. laboheme1876@gmail.com

Volg ons